Csapatunk, az Aquaprofit Nagykanizsai Tungsram Sakk Klub 1999 óta érmes helyen végez az NBI - es bajnokságban. 1990-ben jutottunk fel a „felsőházba”, azóta megszakítás nélkül a legjobbak között szerepelünk. Udud Péter és Nádasi Tamás az Aquaprofit Zrt. cégvezetői 2006. augusztus 15-én bejelentették, hogy névadó szponzori szerződést kötnek az NTSK-val. A biztos, elkötelezett támogatói háttér birtokában kezdődött el csapatunk látványosan erősödni.

A 2007. évben első ízben nyertük el a magyar bajnoki címet, a felnőttek aranyérmesek az NBI-ben, az NBI/B-ben az előkelő negyedik helyen zártunk. A BEK-en Európa 10. legjobb csapataként értünk célt. A 2008/2009. évi szezontól kezdődően pedig zsinórban négyszer magyar bajnokok lettünk, a 2010/2011-es kiírásban pedig új pontrekordot értünk el 97,5 ponttal. A 2011/2012-es szezonban megszerzett bajnoki címet azt tette különlegessé, hogy immáron 48. egymást követő mérkőzését nyerte meg a csapat, mely egészen egyedülálló sorozatot jelent, legyen szó bármilyen sportágról is.

Eredményeink köszönhetően több magyar és külföldi top játékos is hozzánk igazolt. Ma már a csapatot erősíti az indiai világbajnok, Viswanathan Anand és a világ legjobb női játékosa, Polgár Judit is. Ugyancsak a sorainkban tudhatjuk a 2008 őszén leszerződtetett Polgár Zsófiát, valamint a magyar élvonal meghatározó nagymesteri közül a nemzet sportolóját, Portisch Lajost, továbbá Balogh Csabát, Pintér Józsefet is és olyan nemzetközi szinten is meghatározó játékosokat, mint Alexei Shirov, Zahar Efimenko, Arkadij Naiditsch.

Polgár Judit - 2006. novemberi szenzációs igazolásban nagy szerepe van az Aquaprofit Zrt. vezetőinek. A XX.század női sakkozójának választott világsztár több mint 15 év után az Aquaprofit Nagykanizsai Tungsram Sakk-Klub színeiben ismét bekapcsolódott a honi bajnoki csatákba! Immáron ötvenedszer vezeti a női világranglistát!

Viswanathan Anand - A világ leggyorsabban játszó sakkozója, a rövidített játékidejű sakkozásban utolérhetetlen. Sikerült már átlépnie a FIDE ranglistán a 2800-as álomhatárt. 2008-ban igazolt le a csapathoz, ahol a 2009/2010-es szezon második fordulójában győzelemmel mutatkozott be.

Portisch Lajos nemzetközi nagymester kilencszer nyerte meg Magyarország férfi sakkbajnokságát, nyolcszor került be a világbajnokjelöltek közé, s hosszabb ideig a világ öt legjobb sakkozójának egyike volt. Húsz sakkolimpián kétszáz játszmával járult hozzá férfi válogatottunk 1978-as aranyérméhez és több más magas helyezéséhez.

© 2012 Aquaprofit Nagykanizsai Tungsram Sakk-Klub - Minden jog fenntartva!