Átigazolások és a 2016/17-es bajnokság cékitűzései

Az újabb bajnoki címmel zárult, elmúlt évad tapasztalataival a hátunk mögött, ugyanakkor várakozással teli indulunk neki az új 2016/17-es bajnokságnak.

Pintér József olimpiai ezüstérmes nagymester a május 27-én rendezett, nagyon jól sikerült évad záró banketten bejelentette visszavonulását az aktív játéktól. Bár az átigazolási időszaknak azzal az elképzeléssel vágtunk neki, hogy változatlanul megtartjuk a csapatot, a két újonc csapat, a DVTK Miskolc, valamint a nagyhírű Honvéddal fuzionált Lila Futó SE hihetetlen erőket mozgósítva hat- hét játékosunkat környékezte meg.
Ennek következményeképpen Prohászka Péter, valamint a friss olimpikon, Gledura Benjámin nagymesterek eligazoltak tőlünk. Előbbi a DVTK, utóbbi a Honvéd csapatához távozott.
Helyettük két új játékos igazolása mindenképpen szükséges volt. Nagymestereink közbenjárásának köszönhetően, Ausztriából Markus Ragger és az azerbajdzsáni, de Franciaországban élő Guliyev Namir nagymesterek igazoltak csapatunkhoz. Különösen Ragger úr tűnik nagyon jó igazolásnak, révén, hogy messze ő a legjobb osztrák játékos.
Így azzal a céllal vághatunk neki a következő, október 30-án kezdődő bajnokságnak, hogy a földrengésszerű változások ellenére az első osztályú bajnokságban remélhetőleg sikerül megvédeni bajnoki címünket.
A kettes csapat bajnoki címének megvédése nem szerepel a célok között. Itt reálisan a harmadik- ötödik hely lehet a cél.
 

Hozzáadta: aquaprofitnovak | Hozzáadva: 2016.10.24 12:53


© 2012 Aquaprofit Nagykanizsai Tungsram Sakk-Klub - Minden jog fenntartva!