Csapatvezetői értékelés a Pénzügyőr SE elleni mérkőzésről

Papp Nándor csapatvezető összefoglalója alapján 2015. november 29-én kiegyensúlyozott középcsapatot fogadtunk hazai környezetben, akiket az elmúlt bajnokságban sikerült először nagy arányban legyőzni. A mérkőzés feszült hangulatban, de sportszerű keretek között zajlott.
A tabella állása alapján összpontosítottunk a jelentős arányú győzelemre, ahhoz, hogy ne szakadjunk le a paksiak mögött. Ennek érdekében az él táblákra két külföldi nagymestert is bevetettünk. Bánusz Tamás gyors győzelmet aratott, Ivanisevics nagymester ezúttal is remek támadó játszmában kerekedett felül. Az ő játszmáját mellékelem saját elemzésével.
A többi parti eléggé hosszadalmas volt. Volt ahol rossz állást sikerült megfordítanunk, e mellett szépen gyűltek a győzelmek, ahol kijött a nagyobb tudás, valamint a nagyobb rutin. Közben egy mérkőzést elveszítettünk egyenlőnek tűnő végjátékban. Ekkor már különösebben nem aggódtunk, hiszen a végére két nyerőesélyes végjáték maradt. Melyeket végül nem sikerült megnyerni még több mint 120 lépésszám megtétele után sem, mivel az ellenfelek remekül védekeztek.
A számszerű eredményt összességében nagyon jónak értékeljük, mely után sikerült azonos pontszámmal az élre kerülnünk. Ellenfelünk egészen biztosan jobb csapat a tabellán jelenleg elfoglalt helyénél.
Gratulálunk az eredményhez!
 

Hozzáadta: aquaprofitnovak | Hozzáadva: 2015.12.18 08:20


© 2012 Aquaprofit Nagykanizsai Tungsram Sakk-Klub - Minden jog fenntartva!