Megvan a 10 aranyérem!

A nagykanizsai sakkcsapat, az Aquaprofit-NTSK nyolc és félpontos előnnyel megvédve címét tizedszer lett magyar bajnok. Sakkozóik sorozatban kilencedszer bizonyultak a legjobbnak.
A címvédő Aquaprofit-NTSK csapata valamennyi mérkőzését megnyerve, nyolc és félpontos előnnyel nyerte meg sorozatban kilencedik bajnoki címét. A bajnokcsapattól elszenvedett minimális vereséggel fejezte be szenzációs szereplését az újoncként ezüstérmes DVTK. Hat második helyezés után az ASE Paks együttesnek be kellett érnie a bronzéremmel.

A Sakkblog beszámolója alapján "sportnyelven szólva hosszú a kispadjuk, jól tudtak variálni a csapatösszeállításokkal". A rajtnál elért két kétszámjegyű győzelemnek köszönhetően önbizalommal indult játékosok rajt-cél győzelmet arattak. A bajnokcsapat kapitánya, az 1978-ban, Buenos Airesben olimpiai aranyérmes válogatottunk második táblása, Ribli Zoltán ezúttal kevesebb idegenlégióst szerepeltetett. Gara Tícia volt az együttes legjobb pontszerzője, 8 partiból 7 pontjával, Bánusz Tamás, Medvegy Zoltán és az ifjúsági Kántor Gergely 6-6 pontot gyújtött.

A bajnokság további részletei itt olvasható.

Hozzáadta: aquaprofitnovak | Hozzáadva: 2017.04.11 03:51


© 2012 Aquaprofit Nagykanizsai Tungsram Sakk-Klub - Minden jog fenntartva!