Minden képzeletet felülmúlt a VI. Aquaprofit-Polgár Sakkfesztivál!

Fantasztikus programokat, hihetetlen izgalmakat és egyedülálló rekordbejelentést láthatott az a több ezer ember, aki november 17-én kilátogatott a Syma csarnokba, Magyarország immár hagyományosan legnagyobb sakkeseményére.

2012-ben már hatodik alkalommal rendezték meg az Aquaprofit-Polgár Nemzetközi Sakkfesztivált, ami idén minden eddiginél nagyobb szabású rendezvénnyé nőtte ki magát. Hogy miért is nevezhetjük Nemzetközi Sakkfesztiválnak? Az Európai Unió 27 tagországából érkeztek gyerekek, hogy egy szimultán keretében megmérkőzhessenek a 24 éve a női világranglistát vezető Polgár Judittal, valamint angol nyelvű sakkoktatáson is részt vehettek a külföldről érkező ifjú sakktehetségek.
Míg Judit a gyermekekkel küzdött, addig nővérei sem tétlenkedtek: Zsófi a Nemzedékek csatája keretében mérkőzött meg a nagyszülők és unokák alkotta csapatok ellen, Zsuzsa pedig az ország különböző pontjaiból érkezett polgármesterekkel vívott szimultánt, s közben a III. Aquaprofit-Polgár Kupa is kezdetét vette több száz gyermek részvételével.
A rendkívül éles játszmák izgalmait ezután az interaktív táblák segítségével bemutatott előadásokon illetve egy nagyszerűen megkoreografált sakktánc bemutatón pihenhették ki az érdeklődők.

A sakkfesztivál derekán megtartott sajtótájékoztatón pedig egy fantasztikus rekordbejelentést hallhatott a sakkszerető közönség és a média számos képviselője: az Aquaprofit-NTSK csapata az első osztályú bajnokságban immáron 52 egymást követő mérkőzésén aratott győzelmet, s ezzel hivatalos magyar rekordot állított fel!

Ezt követően nem hiányozhatott a hagyományosan az egyik legnépszerűbb programelem sem, a vaksakk: ugyan idén több segítséget kapott a VIP-ekből álló csapat, de ezúttal sem tudtak túljárni Polgár Judit eszén! Nem sokkal később egy új sportág debütált Magyarországon, a sakkboksz: Kótai Misi és Bárdosi Sanyi mutatta be menetenként felváltva boksz illetve sakktudásukat, melyet Növényi Norbert és Polgár Judit hozzáértő szeme felügyelt.

Az Aquaprofit-Polgár Sakkfesztivál csúcspontja ezúttal is délután kezdődött, amikor is a három Polgár nővér 100 táblán vívott szimultánt olyan hírességek ellen, mint Soros György, Kepes András, Temesvári Andrea, Tóth Frank, Farkasházy Tivadar, Krizsó Szilvia, Esterházy Márton, Kuncze Gábor, Bogányi Gergely, Ungár Anikó, Csapó Gábor és Kóbor János.
A nap folyamán több kísérőprogram is színesítette a fesztivált, hiszen kerámiázási lehetőség, különböző foglalkozások, játszótér és homokanimáció is kiváló kikapcsolódást nyújtott a lelkes érdeklődőknek, akik rengeteg nyereménnyel és felejthetetlen élményekkel térhettek haza a fantasztikus nap végén.

Az eseményről készült képeket galériánkban megnézheti!

Folytatás jövőre a hetedik Sakkfesztiválon!
 

Hozzáadta: aquaprofitnovak | Hozzáadva: 2012.12.18 10:42


© 2012 Aquaprofit Nagykanizsai Tungsram Sakk-Klub - Minden jog fenntartva!