Nagyarányú győzelmet aratott az Aquaprofit-NTSK

A címvédő Aquaprofit-NTSK NB1-es csapat kiváló játékának köszönhetően 10:2-re nyerte a 2016. március 20-i zalaegerszegi Csuti-Hydrocomp SK elleni rangadót.
Óvatos derűlátással, a reálisan megszerezni remélt 8,5- 9 pont tervével készültünk a megyei rangadóra, hiszen élénken élt bennünk, hogy a két évvel ezelőtti mérkőzésünkön milyen tiszteletre méltó ellenállást fejtett ki a végül kiesett ellenfelünk. A magyar játékosok mellett Ivanisevics nagymester személyében egy külföldi játékossal álltunk ki a rangadóra. A játszmák az idő előre haladtával bizakodásra adhattak okot. Ribli nagymester folytatta a jó szokását azzal, hogy elsőként nyerte meg a mérkőzését. Több kitűnő mérkőzést is láthattunk Ivanisevics, Márkus, dr. Flumbort és Gara Tícia nagymesterektől, mindamellett a többi győztes is kitűnő teljesítménnyel fokozta a kis előnyöket győzelemig.
A forduló más álomszerű eredményt is hozott az Aquaprofit-NTSK szempontjából, hiszen a bajnokságban 2. helyen álló paksi NB1-es sakkcsapat 7:5-re kikapott az Aquaréna Kőbánya SC-től.
Amint a legutóbbi forduló értékelésénél kifejtettük, 1-re nyerni csapatbajnoki mérkőzést nem egyszerű, de kifejezetten váratlan eseménynek mondható az eddig elszántan küzdő paksiak veresége, még akkor is, ha ezúttal erősebb csapat szerepelt a Kőbánya színeiben.
Győztesek: Ivanisevics Ivan, Márkus Róbert, Ribli Zoltán, Pintér József, Bánusz Tamás, Medvegy Zoltán, Aczél Gergely, dr. Flumbort András, Gara Tícia.
Döntetlent játszottak: Balogh Csaba, Gledura Benjámin.
A tavasz folyamán további két rangadón kell helytállnunk, mindazonáltal a nyolc és fél pontos előnyünk ígéretesnek tűnik.
 

Hozzáadta: aquaprofitnovak | Hozzáadva: 2016.03.23 09:53


© 2012 Aquaprofit Nagykanizsai Tungsram Sakk-Klub - Minden jog fenntartva!