Sakkbankett Nagykanizsán

A 9. bajnoki címét megszerző nagykanizsai sakkcsapat, az Aquaprofit NTSK ünnepélyes sakkbankettjére 2016.05.27-én pénteken került sor. Az évadzáró banketten elsőként Cseresnyés Péter köszöntötte a bajnokcsapatot.

A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára kedvenc mesegyűjteményeiből idézett beszédében. „Van egy olyan szabólegény, aki hetet ütött egy csapásra, mert olyan erős, és olyan ügyes volt. És itt van egy – nem szabólegény – hanem csapat, amelyik nyolcat ütött egy csapásra, úgy, hogy előtte azért egyet már csak elkapott az aranyérmek közül. Úgyhogy szeretnénk gratulálni” - idézett a politikus.

Rendkívül sikeres időszakként jellemezte az elmúlt évet az Aquaprofit NTSK vezetősége. Nádasi Tamás hozzátette: „Ami nagyon különleges, és ami nem történt még a magyar sakkozás történetében, az pedig az, hogy az I. csapatunk és a II. csapatunk is bajnok lett a saját bajnokságában. Az első vonalban és a másodikban is mi lettünk a legjobbak. Ez valami fantasztikus teljesítmény."

A korábbiakon túl Dénes Sándor polgármester és Kozmann György, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára is gratulációjában méltatta a sakkcsapat eredményességét.

A bankett keretében Seszták Tamás, a Magyar Sakkszövetség elnöke adta át az Aquaprofit NTSK együttesének a bajnoki kupát.

A bankettről készült cikk és sajtóvideó a KanizsaTV weboldalán található.

Hozzáadta: aquaprofitnovak | Hozzáadva: 2016.06.12 11:03


© 2012 Aquaprofit Nagykanizsai Tungsram Sakk-Klub - Minden jog fenntartva!