Sakkolimpia 2016

2016. szeptemberében a Sakkolimpia történései tartották lázban a sakk iránt elkötelezettek táborát. Alábbiakban egy rövid értékelés keretében összefoglaltuk a sportágban az olimpián részt vett játékosaink, illetve csapataink szereplését.

A bakui sakkolimpián a férfiaknál Balogh Csaba, a nőknél pedig Gara Anita szerepelt játékosaink közül a nemzeti csapatban.
Lékó Péter általunk ismeretlen okból nem szerepelt, így ifjú titánunkra, Rapport Richárdra hárult az első tábla felelőssége. Legnagyobb sajnálatunkra mentálisan nem tudta betölteni a rendkívül erős éltáblán az elvártakat.
A csapat húzó embere ezúttal a legidősebb, legrutinosabb Almási Zoltán volt 7,5 ponttal 9 játszmából.
Berkes Ferenc 6/9-es mutatója megfelelő az első- második táblán.
Balogh Csaba 7/9-es mutatója szintén jónak mondható, az ő szereplésével elégedettek vagyunk.
Gledura Benjámin mélyvízbe dobása az 5/8-as mutatóval számszerűen megfelelő, de nem hozott kiemelkedő sikert. Mindemellett nagyon szép jövő vár rá a sakkéletben.
Az összességében 15. hely az erősorrendet, valamint az előző olimpián elért hihetetlenül eredményes második helyet figyelembe véve nem számít jó eredménynek.
A női csapat 16. helyen végzett, pedig az utolsó fordulóban éremért játszhattak. Sajnos itt a lengyelek elleni mérkőzés a jó megnyitások után teljes kudarcba fulladt. A kiélezett helyzetek feszültsége mentálisan hátráltatta a csapatot az eredményességben.
Gara Tícia 5/8-as mutatója elvárások alatti. Az első táblát ismét kitartó Thrang kivételével mindenkinél voltak hullámvölgyek.
Örömünkre szolgált és nagyon büszkék vagyunk, hogy két játékost adhattunk a 2016. évi olimpiai csapatba.
 

Hozzáadta: aquaprofitnovak | Hozzáadva: 2016.10.24 12:23


© 2012 Aquaprofit Nagykanizsai Tungsram Sakk-Klub - Minden jog fenntartva!